Goda, men dyra

Dagens middag blev spaghetti med rapsgrisköttbullar tillagade på två sätt. Det ena var traditionell stekning i smör, det andra var köttbullar i tomatsås. Tomatsåsen tillagades med hackad vitlök, hackad lök, passerade tomater, tomatpuré, salt, peppar och soja. Båda sätten var godare än med de köttbullar vi annars köper (oftast Coops eget märke, eller Scans "Mammas köttbullar"). Om den godare smaken beror på den högre kötthalten, eller om den beror på rapsen är svårt att säga.

Köttbullarna är lite "kantiga", vilket ger intrycket av att de är hemlagade. Deras konsistens är bra, och man hittar bitar av lök, vilket jag uppskattar eftersom det inte är en helt homogen massa. Även detta påminner mer om hemlagade köttbullar. Både min fru och dotter föredrog också smaken på rapsgrisköttbullarna jämfört med andra märken vi provat.

Det enda negativa med de här köttbullarna är priset. Ca 37 kronor för 400g är ungefär dubbla priset mot de andra sorter vi oftast köper. Om vi köper de här i framtiden blir det nog bara vid speciella tillfällen.