scans rapsköttbullar

Nu har jag testat köttbullarna tillsammans med makaroner och ketchup-en vardaglig snabblagad måltid. Utseendemässigt är de rejält tilltagna och inte helt runda utan lite olika till formen-precis som hemmagjorda om inte det hade varit för den lite tråkiga färgen men efter att ha stekt dem är de läckert bruna. Smakmässigt är de rätt kryddade och konsistensen är lagom porös/fast-funkar perfekt för mig. Om inte det hade varit för en del slamsor (senor?) och broskbitar som jag råkar tugga på och som gör att aptiten försvinner-typiskt köpeköttbullar-hade jag kunnat tänka mig att ersätta mina hemlagade mot dessa.

Uppätna och bedömda!

Vad sägs om hemlagad potatismos, mogen avocado, rårivna morötter och, just det, köttbullar?

Inte alls så dumt, som kombo sett.

MEN köttbullarna såg bra bleksiktiga - och därmed en aningen oaptitliga - ut när de ramlade ur förpackningen. Fast efter uppstekning fick de förstås lite färg. Jag bedömde dem som helt rätt saltade, och hyfsat välkryddade i övrigt. Däremot var konsistensen kanske inte den bästa; kändes som att jag fick tugga vissa köttbullar lite väl mycket (pga brosk eller senor i köttet?). Och inte smakade de särskilt "hemgjort", fast det får man väl inte förvänta sig heller...

Jag testade sedan några överblivna köttbullar som ingrediens i lunchsallad. Det blev riktigt gott!

Rapsgris Köttbullar

Dom såg ju inte direkt trevliga ut där dom låg i sin plastpåse, gråa och bleka. Inte diekt tilltalande. Jag stekte upp köttbullarna i en gjutjärnspanna med smör, inte allt för länge eftersom jag hade dom i en tomatsås, ville inte att dom skulle få för mycket stekyta. Smakade på några stycken och de kändes helt ok, de var dock inte så kryddade men fina i konsistensen och saftiga. Sen lade jag i resten av köttbullarna i min tomatsås med färsk basilika och kokade in dessa i såsen och hade färsk bandpasta till, med riven parmesan på toppen. Det blev gudomligt gott och mättande. Köttbullarna fick mer saftighet och smak och gjorde sig jättebra i såsen!

Hittat och testat

De var ju inte helt lätt att hitta, de små köttbullarna. Ica Maxi hemma i Haninge hade dem inte, men jag fann dem i en välsorterad Ica Supermarket i Skanstull.

Så igår blev det köttbullsmiddag. Stora köttbullar, rätt så goda men tycker att de var lite "degiga" eller vad jag ska kalla det. Makaroner, rapsgris-köttbullar och ketchup = en vanlig måndagsmiddag fast på lite annorlunda vis.

Grisfest?

Efter att ha gått bet på rapsgrisköttbullar i ett par affärer fick jag tag i det allra sista paketet på ICA Kvantum. Färgen, lite fadd och gråaktig, lovade föga. Stekte bullarna i smör och konsistensen var, i jämförelse med andra gummiaktiga köpe-köttbullar, bra. Smaken var dock relativt intetsägande - lite mer kryddning hade inte skadat! Kan tänka mig att eventuellt köpa raspgrisbullarna som ett alternativ till andra köpe-köttbullar.

Hittade på första försöket och håller på att testa "as we speak"

Jag har varit testpilot för kotletterna också (som var otroligt saftiga och goda), de hittade jag i närmsta ICA Kvantum-butik; de är ju alltid väldigt välsorterade så jag blir sällan besviken. Samma sak här, de låg bland alla andra köttbullar!

Iaf. nu har jag ätit lite och min första reaktion var "urk"..och."njä" Jag vet inte om det direkt blir någon favorit, saknade salt och var inte super imponerad över smaken eller konsistensen. Efter några tuggor så var det "nåja", det är något med eftersmaken som stör. Ska även tillägga att jag stekte dem i smör så de blev gyllene och fina (den grå färgen innan var ju inte så aptitlig) och åt dem med egenkomponerad ajvarsås. 

Får testa igen i veckan- då med brun sås eller liknande, det kanske passar bättre.

De har rullat iväg

Nu har jag jagat dessa köttbullar som vart slut i två butiker.

Bara att ge sig på det igen - tredje gången gillt!

Vem vet - de kanske är slut för att de är så rackarns goda? :)